2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος» - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος»





ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΚΕΦΑΛΟΣ»


1. Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος» χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες διαγωνιζομένων: 

Α) Μαθητών μέχρι 18 ετών (υποκατηγορίες: i. Μαθητών Δημοτικού, ii. Μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου).

Λογοτεχνικά Είδη Κατηγορίας:

α. Διήγημα με Ελεύθερο Θέμα.
β. Διήγημα με Φανταστικό Θέμα (Φανταστικό Διήγημα).
γ. Ιστορία Flash Fiction (Ιστορία μικρού μήκους) με Ελεύθερο Θέμα.
δ. Παραμύθι με Ελεύθερο Θέμα.


Β) Νέων από 18 έως 30 ετών.

Λογοτεχνικά Είδη Κατηγορίας:

α. Διήγημα με Ελεύθερο Θέμα.
β. Διήγημα με Φανταστικό Θέμα (Λογοτεχνία του Φανταστικού).
γ. Διήγημα με Αστυνομικό Θέμα (Αστυνομικό Διήγημα).
δ. Ιστορία Flash Fiction (Ιστορία μικρού μήκους) με Ελεύθερο Θέμα.
ε. Παραμύθι με Ελεύθερο Θέμα.
στ. Δοκίμιο με Ελεύθερο Θέμα.
ζ. Νουβέλα.
η. Μυθιστόρημα.
θ. Θεατρικό έργο: i. μονόπρακτο, ii. πολύπρακτο iii. μονόλογος.
ι. Οδοιπορικό.

Γ) Ενηλίκων από 31 ετών και άνω.

Λογοτεχνικά Είδη Κατηγορίας:

α. Διήγημα με Ελεύθερο Θέμα.
β. Διήγημα με Φανταστικό Θέμα (Λογοτεχνία του Φανταστικού).
γ. Διήγημα με Αστυνομικό Θέμα (Αστυνομικό Διήγημα).
δ. Ιστορία Flash Fiction (Ιστορία μικρού μήκους) με Ελεύθερο Θέμα.
ε. Παραμύθι με Ελεύθερο Θέμα.
στ. Δοκίμιο με Ελεύθερο Θέμα.
ζ. Νουβέλα.
η. Μυθιστόρημα.
θ. Θεατρικό έργο: i. μονόπρακτο, ii. πολύπρακτο iii. μονόλογος.
ι. Οδοιπορικό.


2. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε όσα θέλουν ή και σε όλα τα λογοτεχνικά είδη της κατηγορίας που ανήκουν (το ίδιο ισχύει και για τις υποκατηγορίες του θεατρικού έργου, μπορούν να διαγωνιστούν σε όσες θέλουν), όμως, με μόνο ένα έργο σε καθ' ένα είδος από αυτά.

3. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό τα έργα τους θα πρέπει να είναι αδημοσίευτα και να έχουν τις εξής προδιαγραφές-κανόνες:

α. Στην κατηγορία Διήγημα με Ελεύθερο Θέμα, το διήγημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 3.500 λέξεις.
β. Στην κατηγορία Διήγημα με Φανταστικό Θέμα (Λογοτεχνία του Φανταστικού), το διήγημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 3.500 λέξεις.
γ. Στην κατηγορία Διήγημα με Αστυνομικό Θέμα (Αστυνομικό Διήγημα), το διήγημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 2.500 λέξεις.
δ. Στην κατηγορία Ιστορία Flash Fiction (Ιστορία μικρού μήκους) με Ελεύθερο Θέμα, η ιστορία δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 300 λέξεις.
ε. Στην κατηγορία Παραμύθι με Ελεύθερο Θέμα, το παραμύθι δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 3.000 λέξεις.
στ. Στην κατηγορία Δοκίμιο με Ελεύθερο Θέμα, το δοκίμιο δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 25 σελίδες Α4 με Γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος Γραμματοσειράς 12.
ζ. Στην κατηγορία Νουβέλα με Ελεύθερο Θέμα, η νουβέλα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 70 σελίδες Α4 με Γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος Γραμματοσειράς 12.
η. Στην κατηγορία Μυθιστόρημα με Ελεύθερο Θέμα, το μυθιστόρημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 400 σελίδες Α4 με Γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος Γραμματοσειράς 12.
θ. Στην κατηγορία Θεατρικό Έργο με Ελεύθερο Θέμα, το μονόπρακτο δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 30 σελίδες Α4 με Γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος Γραμματοσειράς 12, το πολύπρακτο τις 120 σελίδες και ο μονόλογος τις 20 σελίδες.
ι. Στην κατηγορία Οδοιπορικό με Ελεύθερο Θέμα, το οδοιπορικό δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 25 σελίδες Α4 με Γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος Γραμματοσειράς 12.

4ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι προδιαγραφές-κανόνες που έχουμε θέσει στην παράγραφο 3, θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά ως προς τα όρια των λέξεων ή των σελίδων. Έργα που δεν τηρούν τους παραπάνω κανόνες και ξεπερνούν το όριο των λέξεων ή των σελίδων, τότε θ' ακυρώνονται, δεν θα διαγωνίζονται και ούτε θα λαμβάνουν Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής οι δημιουργοί τους. 

5. Τα έργα πρέπει να είναι υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο.

6Τα έργα πρέπει να αποσταλούν σε αρχείο word μόνο μέσω email στο: kefalos.diagonismoi@gmail.com με ένδειξη στο θέμα: «ΓΙΑ ΤΟΝ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ» και την αντίστοιχη κατηγορία στην οποία συμμετέχουν: «Μαθητών έως 18 ετών» ή «Νέων από 18 έως 30 ετών» ή «Ενηλίκων από 31 ετών και άνω», όπως και το λογοτεχνικό είδος ή τα λογοτεχνικά είδη που συμμετέχουν. Επίσης, να επισυνάψετε ένα δεύτερο αρχείο wordμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (Ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου).

7Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από την 26η Ιανουαρίου 2020 έως τη 14η Ιουνίου 2020 - ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

8Τα έργα θα κριθούν από δύο κριτικές επιτροπές, οι οποίες είναι οι εξής:

1η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (για τα είδη: Διήγημα με Ελεύθερο Θέμα, Φανταστικό Διήγημα, Αστυνομικό Διήγημα, Ιστορία Flash Fiction, Παραμύθι) 


1. Νατάσα Θάνου - Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας, Ποιήτρια
2. Τάσος Μιχαηλίδης - Μεταδιδακτορικός ερευνητής 
Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λογοτέχνης.
3. Λεόντιος Πετμεζάς - Σύγχρονος θεωρητικός, ιστορικός τέχνης, βιβλιοκριτικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος
4. Σοφία Σκλείδα - Διδάκτωρ Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Υποψήφια Μεταδιδάκτορας Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Λογοτέχνιδα
5. Μαρία Χάλκου - Διδάκτωρ Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αθηνών, Λογοτέχνιδα
6. Eufemia Attanasi - Φιλόλογος από το Soleto (Lecce, Italia)


2η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (για τα είδη: Δοκίμιο, Νουβέλα, Μυθιστόρημα, Θεατρικό Έργο -μονόπρακτο, πολύπρακτο και μονόλογος- Οδοιπορικό)

1. Μαρία Γασπαράτου - Καθηγήτρια φιλολογίας
2. Ιωάννης Κορρές - Απόφοιτος Πυροσβεστικής Ακαδημίας,  Διπλωματούχος Εγκληματολογικών Επιστημών και Διερευνητικής Ψυχολογίας, Διπλωματούχος  Εγκληματολογικής Ψυχολογίας, Διπλωματούχος Δικαστικής Ψυχολογίας, Ποιητής 
3. Ελένη Παπαδοπούλου - Καθηγήτρια φιλολογίας, γλωσσολόγος


9Στην Κατηγορία Μαθητών έως 18 ετών (υποκατηγορίες: i. Μαθητών Δημοτικού, ii. Μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου) θα απονεμηθούν στους διακριθέντες του κάθε είδους: τρία Μετάλλια μαζί με τρία Βραβεία στους τρεις πρώτους, δέκα Έπαινοι και Τιμητικές Διακρίσεις. Επίσης, όλοι οι μη διακριθέντες συμμετέχοντες θα λάβουν Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής, για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ως επιβράβευση για τη συμβολή τους στη λογοτεχνία, αρκεί το έργο ή τα έργα που θα μας στείλουν να τηρούν τους κανόνες-προδιαγραφές που θέσαμε παραπάνω.

10. Στην Κατηγορία Νέων από 18 έως 30 ετών θα απονεμηθούν στους διακριθέντες του κάθε είδους: τρία Μετάλλια μαζί με τρία Βραβεία στους τρεις πρώτους, δέκα Έπαινοι και Τιμητικές Διακρίσεις. Επίσης, όλοι οι μη διακριθέντες συμμετέχοντες θα λάβουν Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής, για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ως επιβράβευση για τη συμβολή τους στη λογοτεχνία, αρκεί το έργο ή τα έργα που θα μας στείλουν να τηρούν τους κανόνες-προδιαγραφές που θέσαμε παραπάνω.

11. Στην Κατηγορία Ενηλίκων από 31 ετών και άνω θα απονεμηθούν στους διακριθέντες του κάθε είδους: τρία Μετάλλια μαζί με τρία Βραβεία στους τρεις πρώτους, δέκα Έπαινοι και Τιμητικές Διακρίσεις. Επίσης, όλοι οι μη διακριθέντες συμμετέχοντες θα λάβουν Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής, για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ως επιβράβευση για τη συμβολή τους στη λογοτεχνία, αρκεί το έργο ή τα έργα που θα μας στείλουν να τηρούν τους κανόνες-προδιαγραφές που θέσαμε παραπάνω.

12Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη του 2020, σε ειδική εκδήλωση, όπου θα απονεμηθούν τα Βραβεία, τα Μετάλλια, οι Έπαινοι και οι Τιμητικές Διακρίσεις.

13. ΕΚΔΟΣΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΥΒΕΛΩΝ - Θα εκδοθούν, θα κυκλοφορήσουν και θα παρουσιαστούν από το λογοτεχνικό περιοδικό μας δωρεάν τα τρία πρώτα μυθιστορήματα και οι τρεις πρώτες νουβέλες του διαγωνισμού -ξεχωριστές εκδόσεις, όχι  σε ανθολογίες- κατόπιν συμφωνίας με τους διακριθέντες.

14. ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - Θα εκδοθούν δωρεάν οι  εξής καλαίσθητες Ανθολογίες του Διαγωνισμού:
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΜΑ - Θα συμπεριληφθούν τουλάχιστον τα 50 πρώτα Διηγήματα με Ελεύθερο Θέμα της κατηγορίας Νέων από 18 έως 30 ετών και τα 50 πρώτα Διηγήματα της κατηγορίας Ενηλίκων από 31 ετών και άνω.
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - Θα συμπεριληφθούν τουλάχιστον τα 50 πρώτα Διηγήματα με Αστυνομικό Θέμα της κατηγορίας Νέων από 18 έως 30 ετών και τα 50 πρώτα Διηγήματα της κατηγορίας Ενηλίκων από 31 ετών και άνω.
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - Θα συμπεριληφθούν τουλάχιστον τα 50 πρώτα Διηγήματα με Φανταστικό Θέμα της κατηγορίας Νέων από 18 έως 30 ετών και τα 50 πρώτα Διηγήματα της κατηγορίας Ενηλίκων από 31 ετών και άνω.
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΩΝ FLASH FICTION - Θα συμπεριληφθούν τουλάχιστον οι 75 πρώτες Ιστορίες Flash Fiction της κατηγορίας Νέων από 18 έως 30 ετών και οι 75 πρώτες Ιστορίες Flash Fiction της κατηγορίας Ενηλίκων από 31 ετών και άνω.
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ - Θα συμπεριληφθούν τουλάχιστον τα 75 πρώτα Παραμύθια της κατηγορίας Νέων από 18 έως 30 ετών και τα 75 πρώτα Παραμύθια της κατηγορίας Ενηλίκων από 31 ετών και άνω.
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΔΟΚΙΜΙΟΥ - Θα συμπεριληφθούν τα 20 πρώτα Δοκίμια από τις κατηγορίες Νέων από 18 έως 30 ετών και Ενηλίκων από 31 ετών και άνω.
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΩΝ FLASH FICTION ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΩΣ 18 ΕΤΩΝ - Θα συμπεριληφθούν τα 50 πρώτα Διηγήματα και οι 100 πρώτες Ιστορίες Flash Fiction της κατηγορίας Μαθητών έως 18 ετών.
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΩΣ 18 ΕΤΩΝ - Θα συμπεριληφθούν τα 100 πρώτα Παραμύθια της κατηγορίας Μαθητών έως 18 ετών. 

ΚΕΦΑΛΟΣ - ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!