ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Λογοτέχνες για την ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΚΕΦΑΛΟΣ

To Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τους λογοτέχνες και τις τέχνες.

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Λογοτέχνες για την ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ







Ο «ΚΕΦΑΛΟΣ - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» προσκαλεί όλους τους Λογοτέχνες, Ποιητές και Συγγραφείς να συμμετάσχουν στη νέα μας δράση, η οποία έχει τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ». 
Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η προβολή των σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών, Ποιητών και Συγγραφέων, είτε έχουν εκδώσει κάποιο βιβλίο είτε όχι (πόσοι και πόσοι δεν κρατούν στα συρτάρια τους τα πνευματικά τους έργα είτε γιατί δεν μπόρεσαν να τα δημοσιεύσουν λόγω οικονομικής αδυναμίας, είτε γιατί έτυχε), αρχικά μέσω της ιστοσελίδας του περιοδικού μας και στο τέλος της χρονιάς μέσω του πρώτου τόμου της «Ηλεκτρονικής Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», η οποία θα συσταθεί σε μία ανεξάρτητη ιστοσελίδα με τη μορφή ηλεκτρονικών τόμων και την έκδοση δωρεάν e-book.


ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  - ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ


Η πρώτη δημοσίευση-πρώτο βήμα, θα είναι η ανάρτηση αφιερώματος στην ιστοσελίδα του περιοδικού μας, το οποίο θ' αποτελείται από ένα βιογραφικό (με έμφαση στο λογοτεχνικό σας έργο), λογοτεχνικά σας έργα και μία συνέντευξη. Για τη συνέντευξη θα σας σταλεί ερωτηματολόγιο με 20 ερωτήσεις, οι οποίες θ' αφορούν το έργο σας και τη λογοτεχνία. Εσείς θα το απαντήσετε και θα μας το στείλετε πάλι πίσω στο email μας: kefalos.diagonismoi@gmail.com

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ


Το δεύτερο βήμα είναι η δημιουργία του πρώτου και του δεύτερου τόμου της «Ηλεκτρονικής Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε επεξεργασία και είναι ακόμη ανοιχτοί για συμπλήρωση. Σκοπός την εν λόγω Εγκυκλοπαίδειας είναι να συμπεριλάβει αν όχι όλους τους Λογοτέχνες, Ποιητές και Συγγραφείς, τουλάχιστον τους περισσότερους, είτε έχει εκδοθεί κάποιο έργο τους είτε όχι. Κάθε χρόνο θα εκδίδονται νέοι τόμοι με νεώτερους σύγχρονους λογοτέχνες - όχι ηλικιακά, αλλά πρωτοεμφανιζόμενους- και με όσους δεν έχουν συμπεριληφθεί στις προηγούμενες. Δηλαδή θα είναι μία διαρκής ανοικτή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, η οποία θα συμπληρώνεται συνεχώς με περισσότερους σύγχρονους λογοτέχνες. Θα είναι μία παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές και τους μελλοντικούς ιστορικούς, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, σε μία ανοικτή λογοτεχνική εγκυκλοπαίδεια. Σε μία κιβωτό όλων των Ελλήνων Λογοτεχνών που ζουν και έζησαν, δημιουργούν και δημιούργησαν στα χρόνια της νέα χιλιετίας. 
Όλοι οι τόμοι (πάντα σε μορφή e-book) θα σταλούν σε όλες τις Βιβλιοθήκες της χώρας και σε όλες τις ελληνόφωνες Βιβλιοθήκες του εξωτερικού, για να συμπεριληφθούν στις ηλεκτρονικές συλλογές τους, οι οποίες αποτελούν τα κύρια εργαλεία για όλους τους ερευνητές. Επίσης, κάθε πέντε χρόνια όλα τα λήμματα των τόμων της «Ηλεκτρονικής Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» θα συμπληρώνονται με νεώτερες πληροφορίες.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχετε και σεις στη δράση μας για τη συγκρότηση της πρώτης «Ηλεκτρονικής Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών», πρέπει να μας αποστείλετε στο email μας: kefalos.diagonismoi@gmail.com -σε αρχεία word τα κείμενα και σε  jpg τις φωτογραφίες- τα εξής: 

  1. Βιογραφικό έως 2.500 λέξεις.
  2. Έως τρία λογοτεχνικά σας έργα π.χ. διηγήματα έως 1500 λέξεις το καθένα ή τρία ποιήματα ή συνδυασμός και των δύο.
  3. Μία προσωπική σας φωτογραφία.
  4. Φωτογραφία του εξωφύλλου του βιβλίου ή των βιβλίων σας - Αυτό αφορά όσους έχουν εκδώσει κάποιο βιβλίο.
Εμείς θα σας στείλουμε το ερωτηματολόγιο, το οποίο θα είναι βασισμένο πάνω στο βιογραφικό σας και σε λογοτεχνικά ζητήματα, και μόλις το απαντήσετε θα μας το στείλετε πάλι στο email: kefalos.diagonismoi@gmail.com, για να το δημοσιεύσουμε άμεσα μαζί με το αφιέρωμα σας στην ιστοσελίδα μας. 
Αργότερα στο τέλος του χρόνου, όλα τα βιογραφικά των λογοτεχνών και δείγματα του έργου τους θα συγκεντρωθούν και θα εκδοθούν απολύτως δωρεάν σε ηλεκτρονικό βιβλίο, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε μία ειδική ιστοσελίδα, στην οποία θα περιέχονται όλοι οι τόμοι της «Ηλεκτρονικής Εγκυκλοπαίδειας των Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών».

Η Εκδοτική και Συντακτική Ομάδα 
του περιοδικού

ΚΕΦΑΛΟΣ - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τις απόψεις σας!